نحوه مراقبت از موتور خودرو

موتور خودرو، قلب تپنده و و مهمترین بخش هر خودرو است. شاید موقع خرید اکثر افراد برایشان مهم است که خودرو خریداری شده چقدر رنگ شدگی دارد و چقدر ضربه خورده، این مسایل مهم است اما مهمتر از همه موتور خودرو است که به درستی کار کند. همان‌طور که قلب هر انسانی ب نیاز به مراقبت دارد و باعث حیات هر شخص میشود، موتور خودرو هم برای اینکه بهتر کار کند و مدت های بیشتری برای شما مفید باشد و کمتر خراب شود، نیازمند نگهداری اصولی و حرفه ای است. در این زمانه هم که اینقدر قیمت خودروها افزایش داشته که بیش از پیش نیازمند این هستیم که خودرو خود را مراقبت کنیم تا دیرتر خراب شود. در این مقاله، به بررسی راهکارهای ساده اما بسیار مفید و اثر بخش برای مراقبت از موتور خودرو می‌پردازیم .

محافظت از موتور خودرو

1. گرم کردن موتور قبل از حرکت

قبل از حرکت کمی موتور را گرم کنید. منظورمان از گرم کردن خودرو این است که وقتی خودرو را روشن کردید حدود یک دقیقه اجازه دهید تا به آرامی کار کند. این کار باعث میشود روغن موتور به تمام قطعات متحرک موتور برسد. روغن سرد غلیظ‌تر و سفت تر است پس گردش آن درون موتور نیز دشوارتر میشود و نمی‌تواند به‌راحتی در موتور بچرخد.

2. تعویض به‌موقع فیلتر هوا

فیلتر هوا ورود گردوغبار و آلودگی به داخل موتور جلوگیری میکند. اگر فیلتر فرسوده و پاره باشد، هوای به خوبی و با کیفیت لازم به موتور نمی‌رسد و این موضوع باعث افت عملکرد موتور و افزایش مصرف بنزین می‌شود. توصیه می‌شود هر ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ کیلومتر فیلتر هوا تعویض شود. یا بسیاری از افراد زمانی که روغن ماشین را عوض میکنند فیلتر را هم تعویض میکنند که خوب است. اما تقریبا میتوانید هر دوباری که روغن عوض میکنید یکبار فیلتر هوا را تعویض کنید. سعی کنید از فیلترهای استاندارد استفاده کنید.

3-شستشوی انژکتورهای خودرو

لازم است بین 40 هزارتا تا 60 هزار کیلومتر انژکتورهای خودرو را تمیز کنید. برای تمیز کردن میتوانید از اسپری های شستشوی انژکتور استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای شستشو کلیک کنید.

انژکتورهای خودرو وظیفه پاشش سوخت به داخل موتور را دارند و اگر به خوبی تمیز نشوند، عملکرد خودرو دچار نقص میشود.روش‌های مختلف تمیز کردن انژکتورهای خودرو

4. بررسی و تعویض منظم روغن موتور

روغن موتور، مانند خون داخل بدن انسان برای موتور ماشین است. روغن موتور هم باعث روان شدن حرکت قطعات داخل موتور میشود و هم از گرمای بیش از حد موتور جلوگیری میکند. توصیه می‌شود هر ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلومتر روغن موتور را تعویض کنید. اگر در مناطق پرگردوغبار یا جاده‌های خاکی رانندگی می‌کنید، بین 4000 تا 5000 روغن ماشین را تعویض کنید. همچنین، از روغن‌های باکیفیت و مناسب خودروی خود بهره ببرید. بسیاری از روغن های بی کیفیت باعث صدمات جدی به موتور میشود و هزینه های گزافی را به بار می آورد. اگر از صحت روغن موتور اطمینان کامل ندارید روی 3000 کیلومتر روغن خود را تعویض کنید و یا خودروی خود را به مکانیک نشان دهید تا کیفیت روغن شما را برسی کند.

5. تسمه‌ تایم

تسمه تایم، نقش مهمی در هماهنگی قطعات موتور دارد. با گذشت زمان، این تسمه‌فرسوده می‌شوند و باید آ« را تعویض کنید. هر زمانی که صدای جیرجیر تسمه یا علائمی را دیدید سریع تسمه را تعویض کنید. همچنین هر بار برای تعویض روغن یا کارهای مکانیکی مراجعه میکنید از مکانیکتان بخواهید که تسمه تایم را چک کند. زمانی که تسمه تایم پاره شده است به هیچ وجه خودرو را تکان ندهید و با آن حرکت نکنید.

6. توجه به چراغ‌های هشداردهنده

چراغ های هشدار پشت آمپر را جدی بگیرید. هر وقت چراغ چک خودرو روشن شد سریعا به مکانیک مراجعه کنید.

7. رانندگی اصولی و مناسب

اصولی رانندگی کنید. مثلا یکدفعه شتاب زیادی از ماشین نگیرید و دنده ها را به موقع تعویض کنید. سعی کنید خیلی ترمز نگیرید و با سرعت خیلی زیاد رانندگی نکنید و همچنین حرکات نمایشی و سایشی را انجام ندهید. 8 روش‌های موثر تقویت موتور خودرو

8. آب رادیاتور

رادیاتور کار خنک کردن موتور را برعهده دارد. اگر موتور به درستی خنک نشود باعث میشود دمای آن بیش از حد بالا برود و متور میسوزد. مدام آب رادیاتور را چک کنید و ترجیحا از آب رادیاتور یا ضد یخ استفاده کنید. آب معمولی دارای رسوب است و به مروزر باعث گرفتگی لوله های خودرو میشود.

۹. بازبینی شمع‌ها

اگر شمع‌ها فرسوده یا کثیف باشند، موتور ناقص کار میکند و مصرف سوخت زیاد میشود.بهتر است هر ۲۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ کیلومتر شمع‌ها را توسط مکانیک بررسی و اگر نیاز به تعویض داشت آنها را تعویض کنید.

10-تعویض لنت

لنت خودرو برای سیستم ترمز خودرو است. و باید به موقع تعویض شود. اگر لنت ها را به موقع تعویض نکنید باعث آسیب به دیسک خودرو میشود و سپس باید دیسک را هم عوض کنید. همچنین زمانی که لنت شما تمام میشود سطح روغن ترمز پایین می آید و همچنین در هنگام ترمز گرفتن صدای سوت عجیبی به گوش میرسد.

11. استفاده از سوخت باکیفیت

سوخت بی‌کیفیت اسیب زیادی به موتور میزند و این روزها میبینیم بدلیل سوخت های بی کیفیت پمپ بنزین ها ، خودروها چقدر سریعتر به مکانیکی مراجعه میکنند. سعی کنید از بنزین با اکتان بالا و استاندارد بهره ببرید. همچنین، از مکمل‌های سوخت با کیفیت استفاده کنید. توصیه میشود مکمل ها را از پمپ بنزین ها خریداری نکنید و خودتان از فروشگاه های مجاز تهیه کنید.

About The Author

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Cart
Your cart is currently empty.